Tilaa uutiskirje saat 5% alennuksen normaalihintaisita tuotteista!
Tilaa uutiskirje saat 5% alennuksen normaalihintaisita tuotteista!

Onnellisiin askeliin – Kenkäliikkeen tarina

Kenkäliike.fi on toiminut jo vuodesta 2009 tarjoten monipuolisen valikoiman tyylikkäitä ja ennen kaikkea mukavia kenkiä koko perheelle. Lisäksi valikoimiimme on vaihtelevasti kuuluneet niin kenkien hoitotuotteet, pohjalliset ja erilaiset laukut sekä muut asusteet!  

Heti alkuun oli selvää, että haluan valikoimiimme myös erikoislestiset sekä ”erikoiskokoiset” kengät. Ystävättärelläni oli haasteita löytää nättejä naisten kenkiä koon 43 jalkaansa ja silloin päätin, että ainakaan hänen ei tarvitse enää koskaan kulkea miesten kengissä – se ajatus kantaa edelleen ja valikoimissamme on paljon kauniita jalkineita naisille myös isoissa koissa!

Työskennellessäni kenkäkaupassa olin huomannut, että haasteellisiin jalkoihin on vaikea löytää kenkiä ja niinpä päätin panostaa myös niihin. Meiltä on alusta asti löytynyt kengät niin vaivasenluista kuin vasaravarpaistakin kärsiville jaloille. Myös erilaisten leikkausten jälkihoitoon tarkoitetut kengät, sekä esimerkiksi diabeetikoille ja reumaatikoille tarkoitetut jalkineet ovat olleet valikoimissa alusta asti peruslestisten kenkien lisäksi.

Malliston suunnittelussa olen aina pyrkinyt suosimaan suomalaista suunnittelua sekä valmistusta. Viime vuosina tämä on tuottanut myös haasteita – moni kenkätehdas on lopettanut vuosien varrella, mutta onneksi olen löytänyt tilalle luotettavia laatukenkien valmistajia!

Varsinainen muotikenkien kauppa emme koskaan ole olleet. Kengät saavat olla iloisen värisiä, hauskoja ja vähän erikoisiakin, mutta ei koskaan mukavuuden kustannuksella. Teemme paljon yhteistyötä fysioterapeuttien sekä jalkahoitajien kanssa ja haluammekin aina tarjota asiakkaillemme kenkiä, jotka tukevat jalkojen hyvinvointia. Kenkäliikkeeltä saatkin aina niitä Onnellisia Askelia!

Savonkadulta Ilvolankadulle – myymälämme Iisalmessa

Kenkä- ja laukkuliike Styrman Ky on perustettu jo vuonna 2009 ja myymälämme avajaisia vietettiin 4.4. Iisalmessa Savonkadulla. Valikoimissa oli jo silloin kenkiä koko perheelle, laukkuja, käsineitä, matkalaukkuja sekä erilaisia pohjallisia ja hoitotuotteita. Olipa myynnissä myös pukeutumiskorujakin.

Vuonna 2010 muutimme Torikulman kiinteistöön. Samana vuonna avasimme myös verkkokaupan, mikä toimiikin nykyään koko liiketoiminnan tukipilarina.

Vuonna 2012 muutimme pienempiin tiloihin Louhenkadulle ja siellä oltiinkin pari vuotta, kunnes kummalliset sattumat saivat niskavillat pystyyn: täällähän kummittelee! Hälytinportit soivat aina klo 17.45 ja kerran kun menin alakertaan ja astuin lasiseinäiseen toimistotilaan, huomasin seinällä pölyyntyneen kellon, mikä oli pysähtynyt klo 17.45. Liekö syynä se, että tilassa on kuulema joskus ollut hautaustoimisto. Tai sitten se oli vaan sattumaa. Alakerrassa tosin tuntui aina, että joku seuraa selän takana ja sieltä oli kiire pois  Myös muut sanoivat samaa, eli en ollut ainoa ”höperö”!

2015 muutimme aivan toiselle puolen kaupunkia, Marjahakaan, lähelle ABC asemaa. Tarkoituksena oli keskittyä täysin verkkokauppatoimintaan ja kaikki toimikin hyvin muutaman vuoden, kunnes asiakkaamme alkoivat pyydellä meitä takasin keskustaan – niinpä otimme varastomme ja palasimme takaisin Torikulmaan. Sen muuton jälkeen totesin henkilökunnalle, että lyökää jollakin, jos vielä puhun muuttamisesta.

Ja niinhän siinä kävi, että tila kävi liian isoksi, kalliiksi ja märäksi ja muutimme lokakuussa 2023 (toivottavasti nyt viimeisen kerran) nykyisiin tiloihimme Ilvolankadulle. Täällä meillä on nyt mukavan kotoisa myymälä, missä ei tarvitse palella eikä vettä tule katosta aina kun lumet sulaa tai sataa rankasti :) 

Tällä hetkellä henkilökuntaan kuuluu lisäkseni 2 ammattitaitoista kenkämyyjää, jotka palvelevat sinua kaikissa kenkiin liittyvissä kysymyksissä niin puhelimitse, chatissä kuin sähköpostillakin. Ota rohkeasti yhteyttä. Me kyllä palvelemme sinua <3

Onnellisiin Askeliin,
kauppiatar Niina