Tilaa uutiskirje saat 5% alennuksen normaalihintaisita tuotteista!
Tilaa uutiskirje saat 5% alennuksen normaalihintaisita tuotteista!

Kauppiatar Niina – diplomikenkämyyjä sekä erikoisjalkineiden asiantuntija

Ei kukaan osta kenkiä verkosta

Finnvera, v. 2008

Emme anna noin paljoa rahoitusta”

Pankki, v. 2008

Ei sinussa ole ainesta yrittäjäksi

Eräs toinen yrittäjä, v. 2008

Ja niin sitä vaan tässä porskutellaan, yli 13 vuotta myöhemmin! 

Olen Niina Styrman, yli 5-kymppinen paljasjalkainen savolainen. Olen kotoisin Kiuruvedeltä ja pyöritän nyt tätä lastani, jolla on y-tunnus, Iisalmessa. Tällä hetkellä on myymäläni, eli se alkuperäinen Kenkäliike sijaitsee Satamakadulla, eli tunnetummin Torikulman kiinteistössä. Monen mutkan kautta tänne on tultu ja lisää yrityksen mutkista ja kiemuroista voitkin lukea Kenkäliike.fi historian kohdalta.

Olen lähtenyt pois Kiuruvedeltä maailmalle jo 17 vuotiaana. Pysyttäydyin kuitenkin Suomen rajojen sisäpuolella ja ensimmäinen kohteeni oli Loviisa, jonne muutin Lucian päivänä. Muistan vieläkin, miten Lucia kulkue näytti nätiltä bussin ikkunasta. Loviisassa työskentelin monissa eri työtehtävissä kuten myyjänä kaupassa, kioskissa sekä siivoojana siivoten myymälätiloja. Parin vuoden päästä sain kuitenkin tarpeekseni ja muutin Joensuun lähelle Niittylahteen opiskelemaan italiaa, espanjaa ja ranskaa. Ammattia nämä opinnot eivät tuoneet, mutta se hyöty opiskelusta oli, ettei ranskassakaan kukaan saa myytyä minulle etikoitunutta viiniä! 

Seuraavaksi vuorossa oli paluu Kiuruvedelle, jossa kävin ravintolakouluun valmistavan peruslinjan ja sen jälkeen muutin Kuopioon jatko-opintojen pariin. Valmistuttuani vuonna 1996 minusta tulikin yllättäen maatilanemäntä. Ei siis esimerkiksi tarjoilijaa, kuten koulutushistoriastani olisi voinut päätellä. Jossain välissä ennätin kokeilla sitäkin työtä, mutta olin siinä niin huono, että onneksi tajusin jättää alan ja katsella muualle.

Olen hankkinut ensimmäisen y-tunnukseni jo 90-luvulla. Vaikka olen koulutukseltani hotelli- ja ravintolaesimies, ensimmäinen y-tunnus olikin maatilayrittäjänä. Olin mukana siinä yritystoiminnassa liki 15 vuotta, tein pari lasta ja samalla pyöritin toistakin yritystä, kun työskentelin tiimijohtajana eräässä kotimyyntiyrityksessä.

Vuonna 2008 aloitin perustamaan tätä nykyistä yritystäni, eli Kenkä- ja Laukkuliike Styrmania, joka paremmin tunnetaan Kenkäliike.fi:nä.  Olin töissä kenkäkaupassa ja halusin jotain omaa – niinpä kävin yrittäjäkurssin sekä diplomikenkämyyjäkoulutuksen ja pian sen jälkeen vuonna 2009 vietettiinkin jo myymälän avajaisia!

Yrittäjävuosiin on mahtunut paljon haasteita erityisesti viime vuosina, mutta kova kiinnostukseni kenkiin, yrittämiseen, yltiöpäinen optimismi sekä rakkaus asiakaspalveluun on puskenut eteenpäin.  Minulla on kova halu auttaa asiakkaita kenkäongelmissa – tunnen useimmat jalkaongelmat sekä niihin ratkaisut todella hyvin!

Oman tien kulkeminen on ollut aina se minun juttuni. Teen asioita omalla tavallani eikä minulla ole tarvetta kopioida muita. Sillä tavoin sinäkin saat juuri sinulle sopivia tuotteita ja palvelua riippumatta siitä, millaisia kenkähaasteesi ovat!

Välillä asiakkaiden kanssa itketään ja nauretaan kenkien sovittelun lomassa. Kaikki ovat tervetulleita meille juuri sellaisena kuin ovat. Tule sinäkin, joko tänne Iisalmen myymälään tai tavataan sähköisesti osoitteessa www.kenkaliike.fi

Rakkaudella,
Niina